http://www.bionaire.cz/shop
elektronický obchod ilustrační fotografie ilustrační fotografie ilustrační fotografie


Vaření v tlakovém hrnci je notoricky známé,
elektrické tlakové hrnce AVAIR však přináší revoluci.


el. tlakový hrnec
Díky nové koncepci vlastního ohřevu a řízení celého procesu vaření mikroprocesorem odpadají všechny nevýhody vaření v obyčejném tlakovém hrnci.

Elektrické tlakové hrnce AVAIR:

  • není potřeba hlídat, sám se vypne

  • program nastaví dobu vaření

  • lze naprogramovat odložený začátek vaření

  • vaří rychleji, úsporněji a bezpečněji

  • z hrnce během vaření neuniká žádná pára, žádné syčení, žádný zápach

  • protože se nemusí dávat velké množství vody, maso není nikdy „ovařené“

instruktážní video instruktážní video

Modely el. tlakových hrnců

model ELLA LUX

ELLA LUX


obsah 6 l

keramická varná nádoba

Porovnejte vlastnosti Elektrického tlakového hrnce AVAIR
s obyčejným tlakovým hrncem

Elektrický tlakový hrnec ELLA Obyčejný tlakový hrnec
Bezpečnost
Mechanické bezpečnostní pojistky 3 2-3
Elektronické bezpečnostní pojistky 4 0
Úspora energie
Izolace proti ztrátě tepla Ano Ne
Regulace teploty Ano Ne
Komfort
Nastavení doby vaření Ano Ne
Odložení startu Ano Ne
Vaření bez dozoru Ano Ne
Unikání páry při vaření Ne Ano
Kvalita přípravy
Možnost vaření s malým množstvím vody Ano Ne

O výhodnosti vaření v tlakovém hrnci nikdo nepochybuje. Výjimkou jsou snad jen Ti, kteří se tlakového hrnce bojí, nebo zažili nějakou nehodu. Oceňujeme především úsporu času a úsporu energie. Tlakové hrnce se liší tvarem, materiálem, způsobem zavírání, ale princip je vždy stejný. Přes všechna plus, jsou i zde některé nevýhody:

  • Ať již vaříme na plynovém sporáku nebo na moderní sklokeramické desce, je třeba tlakový hrnec stále hlídat. Zejména špatné je když vaří moc, což potvrdí každý, komu se něco připálilo. Nastavit správnou teplotu potřebuje zkrátka praxi a každý hrnec je v tomto trochu jiný.
  • Nepříjemné je také syčení a pára, která z hrnce stále uniká, v menších kuchyních je to opravdový problém. Také pach z vaření někdy může změnit jinak útulnou kuchyňku v závodku.
  • Velmi důležité je také velké množství vody, které musíme do hrnce dát na začátku. Než se začne v hrnci vařit trvá to a maso je nakonec ovařené. Pokud se nejedná o polévku, nebývá to právě kulinářský zážitek.