elektronický obchod ilustrační fotografie ilustrační fotografie ilustrační fotografie ilustrační fotografie

Recepty na pečení masa vcelku pro Pomalý hrnec

Můžete si stáhnout recepty, rady a návody na vaření v pomalém hrnci ve formátu pdf zde... .

Vepřové BBQ s Coca-Colou

2 kg libového vepřového ramínka (plecka)
1 láhev omáčky BBQ (240 g) – výběr podle chuti
0,4 dl Coca-coly (ne Coca-cola light)

Postup:
Do keramické nádoby Pomalého hrnce nalijeme BBQ omáčku a Coca-colu. Směs dobře promícháme. Maso opláchneme, osušíme, překrojíme na polovinu (lépe se pak krájí na plátky) a vložíme do směsi. Hrnec zakryjeme pokličkou a pečeme na I. stupni 6-8 h. nebo na II. stupni 4–5 h.

Příloha: zeleninový salát a bageta


Vepřová pečeně v křupavé zelenině

1 kg libové vepřové krkovičky (lze nahradit i krůtím nebo kuřecím masem)
1 1 kg zeleniny - volíme zeleninu pevnou – mrkev, celer, petržel, 2 cibule
200 g libové anglické slaniny
Sůl, drcený m nebo hrubě mletý pepř – směs barev

Postup:
Očistíme a nakrájíme zeleninu, mrkev na kolečka, celer, petržel na kostky a cibuli na čtvrtky nebo osminy podle velikosti. Maso opláchneme, otřeme, osolíme a posypeme hrubě mletým pepřem. Slaninu nakrájíme na nudličky. Na dno a ke stěnám keramické nádoby Pomalého hrnce rozložíme mírně osolenou zeleninu smíchanou se slaninou. Doprostřed položíme maso. Keramickou nádobu vložíme do Pomalého hrnce a pečeme na I. stupni 6-8 h na II. stupni 4–5 h. Délka pečení závisí na kvalitě masa.

Příloha: maso podáváme s dušenou zeleninou, lze doplnit opečeným bramborem nebo rýží