elektronický obchod ilustrační fotografie ilustrační fotografie ilustrační fotografie

Recepty se sušenou zeleninou


motiv zelenina

Pizza se sušenou rajčatovou plackou

Rozpis: 1 plát listového těsta, 1 rajčatová placka, 50 g jemně nakrájené libové anglické slaniny, 1 menší cibule, 1 lžíce olivového oleje, nastrouhaný uzený sýr, špetka oregana.
Postup: plát listového těsta rozválíme na kulatou placku a přeneseme na plech s pečícím papírem. Plát potřeme olivovým olejem a položíme na něj sušenou rajčatovou placku. Na placku dáme anglickou slaninu, kroužky cibule a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem. Lehce ochutíme organem. Pečeme cca 10-15 minut při 200 °C.

Zeleninové rizoto s houbami

Rozpis:400 g převařené rýže, 20 g sušené zeleninové směsi,20 g sušených hub (hříbků), 1 cibule, 150 g libové slaniny, 4 lžičky strouhaného sýra,sůl, pepř a sojová omáčka podle chuti.
Postup: Sušené houby a sušenou zeleninovou směs namočíme na 1 hodinu do slané vody a uvaříme doměkka. Na slanině osmažíme cibulku a přidáme uvařenou směs. Opepříme a ještě společně krátkou dobu podusíme. Předvařenou rýži uvaříme podle návodu na sáčku. Vše smícháme a dochutíme sojovou omáčkou. Na talíři posypme strouhaným sýrem

Bylinkové máslo

Rozpis: 200 g másla, l polévková lžíce sušených bylinek ( petrželová nať, libeček, pažitka.
Postup: Vše důkladně vmícháme do másla. Utvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout. Krájíme plátky. Bylinkové máslo je výborné na grilované ryby, uzená kuřecí prsíčka, apod.