Recepty z kuřecího masa pro Pomalý hrnec
Můžete si stáhnout recepty, rady a návody na vaření v pomalém hrnci ve formátu pdf zde... .Mexické kuře
4 kuřecí řízky-prsa
50 g šunky
200 g kečupu
1 cibule, 2 stroužky česneku
1/2 lžičky chili papriky
2 čajové lžičky rozinek
2 čajové lžičky oliv
2 čajové lžičky kaparů
1 lžíce škrobu
1/2 čajové lžičky soli
pepř
1/4 čajové lžičky tymiánu
1/4 čajové lžičky dobromysli
1/2 kostky hovězího bujónu
1,5dl vody
Postup:
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Kotky vložíme do keramické
nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáváme jemně nakrájenou šunku a cibuli,
rozmačkané stroužky česneku, koření a škrobu. Vše důkladně promícháme,
přidáme rozinky, olivy, kapary a kečup, přilijeme 1,5dl vody a rozdrobíme 1/2
kostky hovězího bujónu. Směs opět důkladně promícháme. Keramickou nádobu s
kuřecí směsí vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h nebo na II.
stupni 4h.
Příloha: rýže, bramborové placky
Kuře na zelenině
4 porce kuřete
1 cibule
4 čerstvé zelené papriky
6 vyzrálých rajčat (může být i mražená směs papriky, rajčata)
8 stroužků česneku
sůl, pepř
1/2 lžičky papriky (může být i pálivá)
Postup:
Omyté, osušené porce kuřete potřeme česnekem (na 1 porci použijeme dva větší
stroužky česneku), osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky na proužky a rajčata na osminky.
Zeleninu dáme na dno keramické nádoby pomalého hrnce a promícháme. Na
zeleninu položíme porce kuřete. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce
a vaříme na I. stupni 8h nebo na II. stupni 4-5h.
Příloha: těstoviny
Kuřecí plněné kapsy
4 kuřecí řízky-prsa
náplň:
20g nastrouhaného sýry cihly
4 plátky šunky nakrájené na drobné kousky
2 lžíce nakrájených žampionů
grilovací koření na kuře
2 lžíce másla
1/2 kostky hovězího bujónu
1dl vody
Postup:
Omytá, osušená kuřecí prsa lehce naklepeme a ze strany nakrojíme tak, aby se
vytvořila kapsa. Kapsu naplníme směsí, lehce sklepneme a upevníme párátkem.
Kapsu z obou stran posypeme grilovacím kořením ( nemusíme solit ani pepřit)
a hladkou moukou. Do keramické nádoby pomalého hrnce dáme na dno 2 lžíce
rozpuštěného másla a kuřecí kapsy. Přilijeme 1dl vody a přidáme 1/2 kostky
hovězího bujónu, který rozdrobíme. Lehce zamícháme a kapsy otočíme, aby byly
z obou stran namočené ve směsi másla a vody. Keramickou nádobu vložíme do
pomalého hrnce a dusíme na I. stupni asi 8h nebo na II. stupni 4-5h.
Příloha: brambory, bramborová kaše, rýže
Kuře dušené v zelenině
4 kuřecí čtvrtky
po 250g čerstvé nebo mražené mrkve, hrášku, kukuřice
1 lžíce oleje
směs grilovacího koření na kuře
Postup:
Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, potřeme olejem a obalíme kořenící směsí.
Na dno keramické nádoby Pomalého hrnce dáme směs zeleniny. Na zeleninu
položíme části kuřete. Keramickou nádobu vložíme do Pomalého hrnce a vaříme
na stupni I. 6-7 h nebo na stupni II. 4-5h.
Příloha: rýže, vaření brambory